Activistes per la vida

Activistes per la vida.

Editorial:
NATURART
Año de edición:
Materia
Fotoperiodismo
ISBN:
978-84-18075-30-8
Páginas:
148
Colección:
FONDO
35,00 €
incluido
Disponible para envío
Añadir a la cesta

* Reportatge fotogràfic realitzat a Hondures i Guatemala, on hi ha centenars de comunitats indígenes i camperoles que es planten en els seus territoris enfront de poderosos interessos i aconsegueixen en molts casos protegir-los.

* La vida s'expressa a través d'aquestes persones i comunitats diverses i amenaçades que, contra tot pron.stic, el arrisquen tot tractant de convertir en oxigen socialment respirable l'atmosfera t.xica de l'extractivisme.

* Rostres i veus que ens arriben des de l'Amèrica Central i que plantegen la necessitat de qüestionar el model de creixement il·limitat del consum material com a base del benestar. El seu missatge ens adverteix que, a l'esgotar els béns naturals i la biodiversitat d'aquests territoris, soscavem les mateixes bases de la nostra pr.pia supervivència.Milers de famílies a l'Amèrica Central es veuen abocades a un èxode d'alt risc: més de tres milions i mig han aconseguit esquivar els murs dels Estats Units i vuit-centes mil han sol·licitat asil a Europa -a les quals se'n sumen centenars de milers que han estat rebutjades o invisibilitzades-. Situacions insostenibles especialment per a les dones, blanc de totes les formes de violència patriarcal, amb els més alts índexs de feminicidis i impunitat al món. De fet, les dones tenen un paper qualitativament decisiu en les resistències i es fan valer davant de tot tipus de fustigacions patriarcals.Les comunitats defineixen els seus projectes de vida, basats tant en les cosmovisions ancestrals hereves de les seves matrius culturals originàries, com en conceptes i pràctiques encunyades per moviments socials de les últimes dècades, com la sobirania alimentària, l'agroecologia, l'economia social, l'autogestió territorial o els feminismes. Tal com diuen, "som la naturalesa que es defensa ...". I que defensa a tota la humanitat, caldria afegir.

Otros libros del autor

 • Vida / life
  Titulo del libro
  Vida / life
  Sanchez, Gervasio
  9788416965083
  NATURART
  Disponible para envío

  39,00 €

 • Desaparecidos
  Titulo del libro
  Desaparecidos
  Sanchez, Gervasio
  9788498015362
  BLUME
  Disponible para envío

  45,00 €